LC HOUSE

Residential

Program

325.3

Size m2

Sils, Spain

Location

Completed

Status

2006

Time

The house composed by 3 volumes is placed on the upper part of the terrain to get the best views. The ones on the side have one floor and consist of the bedrooms and a parking. Between them, a two story-volume contains the living room and the kitchen on the ground floor, and the master bedroom with a studio on the first floor.

From the exterior, the volumes have a common façade treatment of white stonewalls combined with porches that provide privacy and shade and large windows that open to the views and bring in natural light. The interior is a succession of fluid spaces divided by movable wood panels.

The hanging staircase and an interior patio separate the entrance from the living room and the kitchen and become the focus of the double height space of the living room.

The upper studio overlooks the living room and has a private terrace on the first floor with views to the landscape.

Director: Xavier Vilalta
Project Leader: Núria Navarro
Project Team: Cristina Porta, Maria Trniková
Project Manager: Xavier Calabuig
Photos: Vilalta Architects