RESTAURANT TIA SANTA

Hosteleria

Programa

250

Tamany m2

Barcelona

Localització

Completat

Estat

Tia de Santa és una nova cadena de restaurants de menjar saludable.  Es va encarregar a Vilalta Architects dissenyar el primer restaurant al cor de Barcelona, a prop de l’encreuament de les principals avingudes Passeig de Gràcia i Diagonal.

Per a aquest primer restaurant, la composició interior es va estudiar tenint en compte la distribució de l’espai existent, que consistia en tres nivells connectats per escales. La zona de recepció es va col·locar en el nivell intermedi / carrer. El nivell superior es va convertir en el menjador principal i el soterrani es va transformar en un espai per a grups i les àrees tècniques de restauració.

Una decisió clau en el disseny va ser reconstruir les escales existents entre la recepció i la zona de menjador amb acer i el vidre per portar la llum natural al soterrani. L’altra escala que connecta l’entrada amb el soterrani també es va reconstruir per millorar la circulació.

Tot el projecte incorpora materials naturals d’origen sostenible: paviments i taules de bambú i sostres i prestatges de fusta de pi. La naturalesa s’incorpora en el disseny interior amb un sistema modular de jardí vertical col·locat a l’entrada i a la part posterior de la barra d’amanides del menjador. A més, al soterrani, la natura és present en un gran parterre natural.

Tot el sistema d’il·luminació, directe i indirecte, va ser dissenyat i construït amb tecnologia LED. En destaca una escultura iluminada de 200 boles de resina sobre l’entrada i una paret de vidre translúcid amb ombres de les plantes al soterrani.

Director: Xavier Vilalta
Cap de Projecte: Maite Boren
Equip de Projecte: Gabriela Galea, Mia Santic, Sylwia Skalka, Paulina Wojcikowska
Aparellador: Candela Juan
Fotos: Mauricio Fuertes