LLAR D’INFANTS ARRELETES

Educatiu

Programa

255

Tamany m2

Els Alamús, Lleida

Localització

Complet

Estat

2005-2008

Temps

Els Alamús, una petita vila rural de la plana de Lleida, està envoltada d’un paisatge geomètric de camps de conreu i arbres fruiters. El projecte se situa entre el poble i els camps i en aquesta situació crea dos volums: el de la part inferior allotja les classes i l’espai de lleure, al de sobre hi ha els espais dels professors, amb vistes envers el pati infantil. Els dos volums ofereixen un doble accés a l’escola, connectat a través d’una escala inserida en el pendent natural del paisatge.

Els espais són versàtils, continus i amb control de la il·luminació. El vestíbul i la primera classe poden transformar-se en menjador. A l’oest, una paret formada per vidres de colors es projecta a partir de l’abstracció d’una imatge pixelada de l’ombra de les fulles d’arbres pomers. Aquesta façana ha esdevingut la imatge representativa de l’edifici i de l’entrada de la vila. A l’interior genera un espai d’entreteniment protegit per als nens.

L’edifici va ser construït amb acer, formigó, vidre i fusta a excepció de la coberta enjardinada que conserva les vistes dels veïns cap als camps de conreu i manté el control de la temperatura interior.

Director: Xavier Vilalta
Cap de Projecte: Núria Navarro
Equip de Projecte: Margarita Félix, Sonia Maia
Aparellador: Mario Campos
Fotos: Jordi Anguera